Նոր տարվա աղցանի բաղադրատոմս, որի մեջ չկա միս, մայոնեզ, բայց ստացվում է շատ համեղ և առողջարար
Այսօր պատրաստում եմ վառ, հյութալի, պարզ բաղադրությամբ, ինչպես նաև շատ համեղ աղցան ամեն օրվա համար։ Դրա պատրաստման վրա շատ ժամանակ և ջանք պետք չէ ծախսել, դրա մեջ ոչ միս կա, ոչ էլ մայոնեզ, բայց ստացվում է գոհացուցիչ, համեղ և խնայող։
Բաղադրությունը․
Պահածոյացված կարմիր լոբի - 1 բանկա
Գազար - 1 հատ
Սոխ - 2 հատ
Մարինացված կամ թթու վարունգ - 3-4 հատ
Աղացած սև պղպեղ - ըստ ճաշակի
Բուսական յուղ - տապակելու համար
Սխտոր - 1-2 պճեղ
Մաղադանոս
Գազարը քերել, սոխը մանր կտրատել։
Հաջորդը միջին ջերմության վրա տապակել գազարը և սոխը՝ ավելացնելով մի քիչ բուսական յուղ։ Բանջարեղենը մի քանի րոպե եփում ենք մինչև փափկի՝ ժամանակ առ ժամանակ խառնելով։
Տապակած սոխը գազարով տեղափոխում եմ աղցանամանի մեջ։
Այդ ընթացքում վարունգները կտրատում ենք բարակ շերտերով և մանրացնում մաղադանոսը։
Վարունգը և մաղադանոսը ավելացնում ենք գազարով և սոխով աղցանամանի մեջ, ավելացնում ենք լոբին և մանր քերիչով անցկացնում սխտորը։
Մի քիչ թարմ աղացած սև պղպեղ ենք ավելացնում, լավ խառնում ենք, համտեսում և անհրաժեշտության դեպքում աղ ավելացնում․ կարող եք մատուցել։