Այս արագ պատրաստվող սնունդը առաջացնու՞մ է որևէ հիվանդություն, թե ոչ
Բոլորը գիտեն, որ նման մթերքը օգտակար չի համարվում։ Ցանկալի է այն հնարավորինս քիչ ուտել, բայց ավելի լավ է ամբողջությամբ հրաժարվել։
Այս մասին ավելի մանրամասն պատմել է գաստրոէնտերոլոգ Եվգենի Բելոուսովը:
Բանն այն է, որ այն մի քանի րոպե ընկղմվում է եռացող արմավենու յուղի մեջ, որը փոխարինում է խոնավությանը։ Արդյունքում ճաշատեսակը կարելի է եփել մի քանի րոպեում եռացող ջրով։
Բայց նկատի ունեցեք, որ արմավենու յուղը նստում է արյունատար անոթների պատերին, ինչը հանգեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների։ Եթե դուք հաճախ եք ուտում այս սնունդը, ապա ի վերջո դա կհանգեցնի նաև արյան շաքարի բարձրացման և ճնշման հետ կապված խնդիրների։
Բելոուսովը զրույցի ընթացքում հավելել է նաև, որ նման մթերքի վնասը դրանով չի ավարտվում։
Պետք է հիշել, որ նման սնունդը վնասում են կազմվածքին, քանի որ դրանք արագ ածխաջրերի աղբյուր են։
Լապշայի մեջ կան նաև բազմաթիվ հավելումներ և կոնսերվանտներ։ Ինչ վերաբերում է վերջին կետին, ապա ամենավնասակար կոնսերվանտներից մեկը մոնոսոդիումի գլուտամատն է։ Այն վտանգավոր է երեխաների, տարեցների, ինչպես նաև կերակրող և հղի կանանց համար։