Այս 6 մթերքները սպանում են քաղցկեղը. Ժամանակն է դրանք ներառել սննդակարգի մեջ
Քաղցկեղը հիվանդության տեսակ է, որը բնութագրվում է բջիջների անվերահսկելի աճով: Գոյություն ունի քաղցկեղի ավելի քան 100 տեսակ, որոնցից յուրաքանչյուրը դասակարգվում է ըստ այն բջիջի, որի վրա հարձակվում է: Մարդու օրգանիզմն անցնում է անգիոգենեզ՝ արյունատար անոթների առաջացման փուլ։ Այս փուլը տևում է մինչև մահ։ Այն առկա է, երբ մենք վնասում ենք մեր երակները, մաշկը, զարկերակները։ Երբ այս վնասվածքները տեղի են ունենում, արյունատար անոթները վերստեղծելու անհրաժեշտությունն ավելի է մեծանում:
Հաճախ այս բնական պրոցեսը կապված է քաղցկեղի տարածման հետ, այսինքն՝ արգելակիչներով և ակտիվացնողներով, վերջիններս խթանում են անոթային բջիջների աճը։
Այսպիսով, հետևյալ 5 մթերքները իրականում հակաանգիոգենեզ են, ինչը նշանակում է, որ դրանք ունակ են կանխել քաղցկեղի բջիջների տարածումը` ազդելով դրանց սննդի վրա։
Ազնվամորի և հապալաս.
Հայտնի է, որ ազնվամորին և հապալասը հակաքաղցկեղային հատկություն ունեն հատկապես ձվարանների քաղցկեղի բուժման գործում։
Սուրճ և կանաչ թեյ.
Որպես ամենաշատ սպառվող ըմպելիքներ՝ սուրճն ու կանաչ թեյը նվազեցնում են քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Լոլիկ.
Հետազոտությունը ցույց է տվել, որ մարդիկ, ովքեր կանոնավոր կերպով եփած լոլիկ են օգտագործում, 50%-ով ավելի քիչ հավանական է շագանակագեղձի քաղցկեղով հիվանդանալու։ Իրականում լոլիկը արգելակում է անգիոգենեզը և պարունակում է լիկոպեն՝ մի նյութ, որն ունի հզոր հակաանգիոգեն հատկություն։
Սև շոկոլադ.
Այս մթերքը չափազանց օգտակար է սրտի հիվանդության դեպքում, քանի որ այն բարելավում է ձեր ընդհանուր երջանկությունը և պայքարում է քաղցկեղի բջիջների դեմ:
Քրքում.
Բազմաթիվ առողջական օգուտներով այս մթերքը արդյունավետ է ճարպը նվազեցնելու համար և օգտագործվում է որպես կանխարգելիչ միջոց քաղցկեղի բուժման համար: