Այս 3 մթերքները մեծացնում են թրոմբոզի և արյան մածուցիկության վտանգը․ Զգույշ եղեք
Թրոմբոզը արյան մակարդումն է, որը վտանգավոր է մարդկանց համար։ Արդեն բացահայտված մթերքներ և սովորություններ, որոնք կարող են հրահրել թրոմբոզի և արյան խտացման վտանգը:
Քաղցրավենից
Այն կարող է առաջացնել արյան մածուցիկություն, եթե շատ գլյուկոզա ներթափանցվի: Արյունն այս դեպքում նմանվում է մածուցիկ օշարակի, այն հեղուկ չի լինում։
Դա կանխելու համար քաղցրավենիքները պետք է չափավոր օգտագործել և պարբերաբար ստուգել արյան մեջ գլյուկոզայի մակարդակը։
Խմելու ռեժիմ
Խորհուրդ է տրվում օրական խմել մոտ 2-2,5 լիտր ջուր։ Օրգանիզմը կարող է դուրս գալ մաքուր ջուր խմելու սովորությունից և այն «չպահանջել», սակայն դա չի նշանակում, որ ջրի հավասարակշռությունը նորմալ է։
Ալկոհոլ
Այն առաջացնում է օրգանիզմի ջրազրկում, թրոմբոզի վտանգը առաջանում է ալկոհոլ օգտագործելուց հետո առաջին 5 ժամում։ Օրգանիզում այս կորուստը պետք է վերականգնել ջրով։