Այս 2 մթերքները կսպանեն սիրտը․ Բոլորն ուտում են դրանք, բայց չգիտեն, թե դրանք որքան վնասակար են
Աղ
Աղն ինքնին վնասակար չէ, բայց շատ հեշտ է չափազանցել այս սահմանը նորմալի և վտանգավորի միջև: Մարդու համար օրական 5 գ աղի օգտագործումը նորման է։ Ի՞նչ կլինի, եթե անցնեք այս գիծը:
Աղի ավելցուկն անմիջականորեն ազդում է սրտի վրա, աղը պարունակում է նատրիում։ Որը կուտակվում է մկաններում և կարող է հանգեցնել սրտում սպազմի (հետևաբար՝ ինֆարկտի)։ Եթե դուք նվազեցնում եք ձեր աղի ընդունումը և վերադառնում նորմալ վիճակի։
Հիշեք, որ աղը դեռևս անհրաժեշտ է օրգանիզմին (բայց նորմայի սահմաններում): Կատարվել են փորձեր, որոնցում պարզվել է, որ եթե մարդն ամբողջությամբ հրաժարվի աղից, ապա կարող են խնդիրներ առաջանալ արյան շրջանառության հետ։
Հետևաբար, եզրակացությունը հետևյալն է՝ մենք աղ ենք ուտում, բայց չափավոր, այն օգտակար է: Եթե ինչ-որ բան եք եռացնում կամ տապակում, ապա օգտագործեք ՑԱՆԿԱՑԱԾ աղ: Բայց եթե աղցան եք համեմում կամ սենդվիչ, ապա մասնագետները խորհուրդ են տալիս ամենաօգտակար աղը՝ Հիմալայանը։
Շաքարավազ
Ես չեմ խոսի սրտի համար էներգետիկ ըմպելիքների վտանգների մասին (որոնք, ի դեպ, պարունակում են հսկայական քանակությամբ շաքար), բայց շաքարը դրանցից էլ ավելի վնասակար կլինի։
Քիչ քանակությունը ՍԱՐՍԱՓԵԼԻ ՉԷ, սակայն շաքարավազը թմրանյութի տեսակ է ։ Շատ հաճելի է թեյ կամ սուրճ խմել շաքարով, ուտել քաղցր տորթ, բուլկի, շոկոլադե սալիկ։ Եվ դրա մեջ շատ շաքար կա:
Տարիների ընթացքում օրգանիզմի համար դժվարանում է հաղթահարել մեծ քանակությամբ շաքարը, հետևաբար սրտի հետ կապված խնդիրներ. անոթները վատանում են և կարող են խնդիրներ առաջանալ սրտի մկանների հետ: