Այս 2 մթերքները դուք ուտում եք, առանց իմանալու, որ դրանք ուռուցքներ են առաջացնում
Յուղոտ սնունդ
Սա ցուցակի սկիզբն է, քանի որ այն ենթադրում է հետևյալ բացասական հիվանդությունները.
1. Գիրություն
2. Լեղաքարային հիվանդություն
3. Ստամոքսի եւ աղիքների հետ կապված խնդիրներ
Յուղոտ մթերքները քաղցկեղածին են, այսինքն՝ կարող են քաղցկեղ առաջացնել: Դրանք են՝ պոպկորնր, ճարպային երշիկեղենի, արագ սննդի, տարբեր ճարպային կարկանդակներ և խմորեղեն, չիպսեր և այլն։ Եթե դուք հազվադեպ եք ուտում նման մթերքներ, ուրեմն ռիսկի տակ չեք։
Ճարպերն անհրաժեշտ են օրգանիզմին, բայց բնականները։ Օրինակ՝ մսի, բանջարեղենի, հացահատիկի, կաթնամթերքի մեջ։
Ծխել
Գիտականորեն ապացուցված է, որ ծխելը 40 անգամ մեծացնում է քաղցկեղով հիվանդանալու հավանականությունը։ Եվ սա միայն թոքերի քաղցկեղը չէ, այլ հիվանդություններ կարող են լինել, և ուռուցքները կարող են ազդել այլ օրգանների և հյուսվածքների վրա։
Միս
Կարմիր մսի ամենօրյա օգտագործումը նույնպես այնքան էլ օգտակար չէ ձեր աղիքների համար։ Այս միսը (խոզի, տավարի, հորթի, գառան, ձիու միս) դժվարամարս է։ Ուռուցքի զարգացման ռիսկը մեծանում է նրանց մոտ, ովքեր ամեն օր ուտում են մոտ 50 գ միս: Գիտնականները դիտարկել և պարզել են, որ նրանք, ովքեր ուտում են 20 գ կարմիր միս, ավելի ցածր ռիսկ են ունեցել, քան նրանք, ովքեր ավելի շատ են ուտում:
Կարմիր միսն ինքնին քաղցկեղ չի առաջացնում, եթե այն օգտագործվում է չափավոր: Ընդհակառակը, նույնիսկ օգտակար է։