Այս 2 մթերքներով կարող եք ազատվել ստամոքսի «չայրվող ճարպից»
Կոճապղպեղը բարելավում է ստամոքս-աղիքային շարժունակությունը, արագացնում է ստամոքսի դատարկումը:
Մասնագետը խորհուրդ տվեց թեյ պատրաստել կոճապղպեղի արմատի և կիտրոնի հիման վրա (կարելի է փոխարինել նարինջով)։
«Վերցրեք կոճապղպեղի արմատի մի կտոր (մոտ 2,5-5 սմ), լվացեք, կեղևազատեք և քերեք, կոճապղպեղը լցրեք մեծ բաժակի մեջ և լցրեք եռման ջուր, թողեք 10-15 րոպե, ապա ավելացրեք մի կտոր կիտրոն կամ նարինջ։ - ասաց բժիշկը:
Խմելու ժամանակ ըմպելիքի օպտիմալ ջերմաստիճանը 60 աստիճան պետք է լինի։
Հազվագյուտ դեպքերում կոճապղպեղն առաջացնում է աննշան կողմնակի բարդություններ, ինչպիսիք են այրոցը և ստամոքսի անհանգստությունը:
«Մի՛ խմեք այս թեյը, եթե այն խմելուց հետո տհաճ ախտանիշներ եք նկատում»,- զգուշացրել է սննդաբանը՝ նշելով, որ «կա նաև մտավախություն, որ կոճապղպեղը կարող է դանդաղեցնել արյան մակարդումը»։
Սա կարող է պոտենցիալ վտանգավոր լինել հակաթրոմբոցիտային դեղեր կամ հակակոագուլանտներ ընդունող մարդկանց համար: Եթե կա նման խնդիր, ապա ըմպելիքը խմելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ։