Այս 2 մթերքներով կարող եք ազատվել ստամոքսի «չայրվող ճարպից»

Դիտումներ 474

Այս 2 մթերքներով կարող եք ազատվել ստամոքսի «չայրվող ճարպից»

Կոճապղպեղը բարելավում է ստամոքս-աղիքային շարժունակությունը, արագացնում է ստամոքսի դատարկումը:

Մասնագետը խորհուրդ տվեց թեյ պատրաստել կոճապղպեղի արմատի և կիտրոնի հիման վրա (կարելի է փոխարինել նարինջով)։

 

 

«Վերցրեք կոճապղպեղի արմատի մի կտոր (մոտ 2,5-5 սմ), լվացեք, կեղևազատեք և քերեք, կոճապղպեղը լցրեք մեծ բաժակի մեջ և լցրեք եռման ջուր, թողեք 10-15 րոպե, ապա ավելացրեք մի կտոր կիտրոն կամ նարինջ։ - ասաց բժիշկը:

 



Խմելու ժամանակ ըմպելիքի օպտիմալ ջերմաստիճանը 60 աստիճան պետք է լինի։

Հազվագյուտ դեպքերում կոճապղպեղն առաջացնում է աննշան կողմնակի բարդություններ, ինչպիսիք են այրոցը և ստամոքսի անհանգստությունը:

 

 

«Մի՛ խմեք այս թեյը, եթե այն խմելուց հետո տհաճ ախտանիշներ եք նկատում»,- զգուշացրել է սննդաբանը՝ նշելով, որ «կա նաև մտավախություն, որ կոճապղպեղը կարող է դանդաղեցնել արյան մակարդումը»։

 



Սա կարող է պոտենցիալ վտանգավոր լինել հակաթրոմբոցիտային դեղեր կամ հակակոագուլանտներ ընդունող մարդկանց համար: Եթե ​​կա նման խնդիր, ապա ըմպելիքը խմելուց առաջ խորհուրդ է տրվում խորհրդակցել բժշկի հետ։



Ամենաընթերցվածը