Այրոցն ու փքվածությունը առաջանում են բակտերիաներից. Ինչպես ազատվել դրանցից
Ստամոքսի ցավը կարող է կյանքը մղձավանջի վերածել՝ հատկապես երկար խնջույքներից հետո։
Բանն այն է, որ ցավն առաջացնում են հելիկաբակտերիաները, որոնք ամենատարածված հարուցիչներն են։
Նրանք կարող են երկար ժամանակ լինել մեր մարմնում, իսկ մենք դրա մասին նույնիսկ տեղյակ չենք։
Ահա ամենակարևոր ախտանիշները.
սրտխառնոց
որովայնի ցավ
փսխում
անեմիա
ախորժակի նվազում կամ կորուստ
այրոց
բերանի տհաճ հոտ
Այս վիճակի բուժումը ներառում է հակաբիոտիկներ՝ բակտերիաները ոչնչացնելու համար, սակայն բնական միջոցները կարող են նաև օգնել ազատվել պաթոգեններից:
Պրոբիոտիկներ.
Պրոբիոտիկները բարելավում են աղիքային միկրոֆլորան՝ վերացնելով բակտերիաները:
Բրոկկոլի.
Հետազոտության արդյունքում պարզվել է, որ շաբաթվա ընթացքում օրական երկու անգամ բրոկկոլի կերած մարդկանց 78%-ի մոտ նվազել են բակտերիաները:
Կանաչ թեյ.
Կանաչ թեյի օգտագործումը կարող է կանխել ստամոքսի լորձաթաղանթի բորբոքումը և նվազեցնել բակտերիաների ազդեցությունը:
Սխտոր.
2016 թվականի ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ նրանք, ովքեր ճաշի և ընթրիքի ժամանակ կերել են մոտ 3 գրամ սխտոր, նկատել են այդ բակտերիաների զգալի նվազում:
Պրոպոլիս.
Պրոպոլիսը պարունակում է ավելի քան 300 բնական միացություններ, որոնք արգելակում են բակտերիաների բակտերիաների աճը:
Խոտաբույսեր.
Տարբեր խոտաբույսերի թուրմերը նույնպես արգելակում են բակտերիաների աճը: Ուստի կանոն դարձրեք դեղաբույսերով թուրմեր խմելը։
Բակտերիաներից ազատվելու համար բավական է կարգավորել սննդակարգը։
Ձեր սննդակարգում ներառեք ավելի շատ կտավատի և չիայի սերմեր, մեղր, խաչածաղկավոր բանջարեղեն, կաթնամթերք, հատապտուղներ, յուղոտ ձուկ:
Խուսափեք թթու մթերքներից, կոֆեինից, կծու մթերքներից և արագ ածխաջրերից: