Այնքան համեղ է, որ անհնար է չուտել՝ նուրբ կաթնաշոռով և սալորաչիրով կարկանդակի բաղադրատոմս
Դիտումներ 519
Բաղադրություն՝
խմորի համար.
սառեցրած կարագ - 200 գրամ
կակաո - 1 թ.գ.
ալյուր - 300 գրամ
շաքարավազ - 150 գրամ
Միջուկի համար.
կաթնաշոռ - 300 գրամ
2 ձու
սոդա - 0,5 թ/գ
թթվասեր - 2 ճ/գ
շաքարավազ - 3-4 ճ /գ
ձիթապտղի յուղ - 1 թ/գ
մի բուռ սալորաչիր՝
հալեցրած շոկոլադ
Կարագն ալյուրի և շաքարավազի հետ խառնել, ավելացնել կակաոն և հունցել։ Միջուկի համար՝ կաթնաշոռը խառնել շաքարավազի հետ, ավելացնել սոդան, ձիթապտղի յուղը, ձուն, թթվասերը և կտորների կտրատած սալորաչիրը։ Լավ խառնել։
Պատրաստի ձևերի մեջ լցնում ենք խմորի 1/3-ը, վրան միջուկի կեսը, նորից խմոր և այդպես շարունակ, վերին շերտը պետք է լինի խմոր։ Թխել 180 C ջերմաստիճանում 40-50 րոպե։ Պատրաստի տորթն ամբողջությամբ զովացնում ենք ձևի մեջ, ապա զգուշորեն հանում և զարդարում շոկոլադով։
Ամենաընթերցվածը