Այնքան համեղ է, որ անհնար է չուտել՝ նուրբ կաթնաշոռով և սալորաչիրով կարկանդակի բաղադրատոմս

Դիտումներ 519

Այնքան համեղ է, որ անհնար է չուտել՝ նուրբ կաթնաշոռով և սալորաչիրով կարկանդակի բաղադրատոմս

Բաղադրություն՝

խմորի համար.

սառեցրած կարագ - 200 գրամ

կակաո - 1 թ.գ.

ալյուր - 300 գրամ

շաքարավազ - 150 գրամ

 

 

Միջուկի համար.

կաթնաշոռ - 300 գրամ

2 ձու

սոդա - 0,5 թ/գ

թթվասեր - 2 ճ/գ

շաքարավազ - 3-4 ճ /գ

ձիթապտղի յուղ - 1 թ/գ

մի բուռ սալորաչիր՝

հալեցրած շոկոլադ

 

 

 



Կարագն ալյուրի և շաքարավազի հետ խառնել, ավելացնել կակաոն և հունցել։ Միջուկի համար՝ կաթնաշոռը խառնել շաքարավազի հետ, ավելացնել սոդան, ձիթապտղի յուղը, ձուն, թթվասերը և կտորների կտրատած սալորաչիրը։ Լավ խառնել։

 



Պատրաստի ձևերի մեջ լցնում ենք խմորի 1/3-ը, վրան միջուկի կեսը, նորից խմոր և այդպես շարունակ, վերին շերտը պետք է լինի խմոր։ Թխել 180 C ջերմաստիճանում 40-50 րոպե։ Պատրաստի տորթն ամբողջությամբ զովացնում ենք ձևի մեջ, ապա զգուշորեն հանում և զարդարում շոկոլադով։



Ամենաընթերցվածը