Աղիները մաքրող նուրբ բնական միջոց
Աղիքները կատարում են յուրաքանչյուր մարդու օրգանիզմում կյանքը պահպանելու կարևոր գործառույթ։ Մասնակցում է մարսողությանը, կլանում է առողջության և իմունիտետի համար անհրաժեշտ օգտակար տարրերը։ Ամբողջ օրգանիզմի գործունեությունը կախված է աղիների վիճակից։ Շատ հիվանդություններից բուժվելու համար նախ պետք է կարգի բերել աղիները։
Եթե հաշվարկ անես, կստացվի, որ մարդու կյանքի 75 տարվա ընթացքում աղիքներով անցնում է մոտ հարյուր տոննա սնունդ և քառասուն հազար լիտր հեղուկ։ Այսպիսով, նրա լորձաթաղանթի վրա թունավոր նյութերի զգալի քանակություն է կուտակվում։
Աղիների մաքրման մեթոդներ
Մաքրման մեթոդները տարբեր են, բայց դրանցից ոչ մեկն է իրեն արդարացնում։ Հիդրոկոլոնոթերապիայի պրոցեդուրան բավականին թանկ է և ժամանակատար։ Ի թիվս այլ բաների, այն փոխում է աղիների միկրոֆլորան՝ ազատելով այն ոչ միայն վնասակար, այլեւ օգտակար բակտերիաներից։
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս բանավոր ընդունել մեկ թեյի գդալ աղացած կտավատի սերմեր։ Այս թերապիայի արդյունքում աղիները մաքրվում են երեք շաբաթվա ընթացքում։ Տեխնիկայի շնորհիվ մարմնի քաշը վերադառնում է նորմալ, ճարպային պաշարները արդյունավետորեն լուծարվում են։ Կտավատի սերմի փոշին օգնում է օրգանիզմից հեռացնել տոքսինները, ինչպես նաև իջեցնում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։
Գործիքը կարող է ընդունվել աղեստամոքսային տրակտի կանխարգելման և բարելավման, լեղուղիների հիվանդություններից բուժելու և այլոց համար: Գոյություն ունեն գիտական ապացույցներ, որ կտավատը բարենպաստ ազդեցություն ունի տեսողության և ուղեղի աշխատանքի վր
Ինչպես օգտագործել կտավատ
Առաջին շաբաթվա ընթացքում խորհուրդ է տրվում 100 գ մածունի հետ միասին վերցնել աղացած կտավատի աղանդերի գդալ։
Երկրորդ շաբաթից սկսած՝ կտավատի սերմի չափաբաժինը պետք է հասցնել երկու աղանդերի գդալի։
Երրորդ շաբաթվա ընթացքում անհրաժեշտ է վերցնել 3 աղանդերային գդալ ալյուր՝ դրանք խառնելով 150 գ մածունի հետ։
Մածունի փոխարեն կարելի է օգտագործել ցածր յուղայնությամբ թթվասեր։ Եթե հնարավոր չէ ձեռք բերել պատրաստի կտավատի ալյուր, ապա հատիկները կարող եք մանրացնել սրճաղացով։ Կտավատի սերմի փոշին լավ է ուտել որպես նախաճաշ:
Երեք շաբաթ անց առաջին արդյունքները նկատելի կլինեն առողջության բարելավման, ինչպես նաև քաշի կորստի տեսքով։ Մաքրման գործընթացում անհրաժեշտ է պահպանել ջրի սպառման արագությունը, քանի որ հեղուկի շնորհիվ բուժումն ավելի լավ է, նյութափոխանակությունը ուժեղանում է:
Բացի մաքրող ֆունկցիայից, կտավատը օգտակար է օրգանիզմի համար՝ որպես արժեքավոր նյութերի մատակարար։ Խորհուրդ է տրվում այն ավելացնել բանջարեղենային ուտեստների, աղցանների, սոուսների, խմորեղենի մեջ։