Աստված ստեղծել է այս բնական հակաբիոտիկը մարդկանց համար. Սա ամենահզոր հակաօքսիդանտն է, որ մաքրում է խոլեստերինը զարկերակներից
Արժե ավելացնել ձեր սննդակարգին:
Վերջին ուսումնասիրությունները ցույց են տալիս , որ ռեհանը կարող է օգնել պայքարել բակտերիաների, վիրուսների և քրոնիկ հիվանդությունների դեմ։
Այս բնական հակաբիոտիկը համարվում է սուրբ խոտ տարբեր մշակույթներում՝ շնորհիվ իր զարմանալի օգուտների: Բույսը աճում է տաք և արևադարձային կլիմայական պայմաններում։ Բույսը հեշտ է խնամել և կարելի է աճեցնել ինչպես ներսում, այնպես էլ բակում։
Ռեհանն անկասկած մոլորակի ամենաառողջ բույսերից մեկն է։ Լավ է օգտագործել թարմ վիճակում, ունի հաճելի բուրմունք և կծու համ։ Այն հարուստ է էական սննդանյութերով, ինչպիսին է վիտամին K-ն. ընդամենը 2 ճաշի գդալ ռեհանն ապահովում է օրական առաջարկվող արժեքի մոտ 29%-ը:
Ռեհանը նաև պարունակում է վիտամին A և բետա-կարոտին, հզոր հակաօքսիդանտներ, որոնք կարող են պաշտպանել ձեզ ազատ ռադիկալներից: Այս սննդանյութերը կանխում են նաև աթերոսկլերոզի և սրտանոթային հիվանդությունների զարգացումը:
Բացի այս վիտամիններից, ռեհանը պարունակում է նաև մագնեզիում, ֆոսֆոր, մանգան, կալցիում, երկաթ և այլ հանքանյութեր ու ֆլավոնոիդներ։ Բույսն ունի նաև հակաբակտերիալ հատկություն։
Հակաօքսիդանտ հատկություն
Մի շարք հետազոտությունների համաձայն՝ ռեհանը կարող է պաշտպանել ձեզ բազմաթիվ քիմիական և քաղցկեղածին նյութերից:
Ռեհանը կարող է մաքրել LDL-ը (վատ խոլեստերինը) արյան անոթներից՝ արդյունավետորեն կանխելով բազմաթիվ սրտանոթային հիվանդությունները:
Կարող է օգնել ձեզ բուժել գլխացավերը, փորլուծությունը, փորկապությունը, հազը, գրիպը, մակաբույծները, գորտնուկները, երիկամների խնդիրները և այլ հիվանդություններ:
Ինչպե՞ս օգուտ քաղել ռեհանից.
Հետազոտողները չեն հաստատել ճշգրիտ չափաբաժինը, սակայն հարկ է նշել, որ դեղաբույսերն ու համեմունքները զգալի ներդրում ունեն ընդհանուր հակաօքսիդանտների սննդակարգում: Ռեհանը գործնականում կալորիա չունի և, բացի այդ, վիտամին K-ի, ցինկի, կալցիումի, մագնեզիումի, կալիումի և սննդային մանրաթելերի հարուստ աղբյուր է:
Ձեր սննդակարգին ավելացրեք ռեհանը՝ թարմ տերևների տեսքով ՝ որպես սոուսների հիմք։ Ավելացրեք մի քանի տերև և մի քանի կաթիլ բալզամիկ քացախ՝ կանաչին համեմելու համար, կամ օգտագործեք դասական լոլիկի և ռեհանի համադրությունը և մի բուռ ռեհան լցրեք մակարոնեղենի սոուսի, միջերկրածովյան պիցցայի կամ լոլիկ-մոցարելլա աղցանի մեջ: