Արդյոք տարեցների համար օգտակար է բուլղարական պղպեղի օգտագործումը, թե ոչ
Պղպեղը պետք է լինի մարդու սննդակարգում, և հատկապես, երբ խոսքը տարեցների մասին է:
Սննդաբան Միխայիլ Գինզբուրգը պատմել է, թե ինչու թոշակառուները պետք է այս բանջարեղենն ավելացնեն իրենց ճաշացանկում։
Հիմնական առավելությունն այն է, որ այն պարունակում է սննդային մանրաթելեր, տարբեր հանքանյութեր, օրինակ՝ կալիում և մագնեզիում։
Այս ամենը հիանալի է որպես սրտի և արյան անոթների հիվանդությունների կանխարգելում։
Պղպեղը պարունակում է նաև կարոտինոիդներ, որոնք հակաօքսիդանտներ են։
Բացի այդ, ինչպես նշեց Գինցբուրգը լրագրողների հետ զրույցում, բանջարեղենը հարմար է նաև տարիքային հիվանդությունների կանխարգելման համար։
Խոսքը հոդատապի, աթերոսկլերոզի, հիպերտոնիայի և շաքարային դիաբետի մասին է։
Ինչ վերաբերում է վերջին կետին, ապա բժիշկը պարզաբանեց, որ շաքարախտը հիվանդություն է, որը կապված է նյութափոխանակության հետ։ Սակայն սննդային մանրաթելերն ու կարոտինոիդները կանխում են շաքարի կլանումը` բարձրացնելով արյան գլյուկոզան: