Արդյոք պելմենները գիրացնում են, թե ոչ․ Մենք Ձեզ կասենք
Տնական կամ գնված պելմենին համարվում է ռուսների սիրելի ուտեստներից մեկը։ Մինչդեռ, բժիշկ Գինզբուրգը հարցազրույցում հիշեց, որ դրանք ուտեստներ են, որոնց օգտագործումը սերտորեն կապված է ավելորդ քաշ ձեռք բերելու վտանգի հետ. դրան նպաստում է սպիտակ ցորենի ալյուրի խմորը և ճարպային մսի լցոնը:
Սննդաբանը նշեց, որ պելմենի ուտելու խնդիրը պայմանավորված է նրանով, որ ուտողները դժվարությամբ են վերահսկում քանակը։ Պելմենի բաղկացուցիչ բաղադրիչներն այնպիսին են, որ օրգանիզմը կարող է նրանցից պահանջել ոչ միայն սովի դեմ պայքարելու, այլև հաճույք ստանալու համար:
Մինչդեռ պետք է տեղյակ լինել, թե քանի հատ կարելի է թույլ տալ և ոչ վտանգավոր գործչի համար, ընդգծեց փորձագետը։
Դիետոլոգը պելմենի ուտելու միջոց է անվանել՝ առանց գիրանալու վտանգի։
Նա խորհուրդ տվեց այս ուտեստին վերաբերվել որպես դեսերտ, որն օգտագործում են հիմնական կերակուրից հետո։
«Խորհուրդ եմ տալիս անցնել պելմենիներին, երբ արդեն կուշտ ես:
Այսինքն՝ ավելի լավ է նրանցից առաջ աղցան կամ ապուր ուտել, իսկ հետո պարզապես չես ցանկանա շատ պելմեններ ուտել»,- բացատրեց փորձագետը։
Դիետոլոգը հավելեց, որ պելմենիները սեղանին պետք է դրվեն շաբաթական երկու անգամից ոչ ավել։