Արդյոք պանրից հրաժարվելը կարող է օգնել Ձեր առողջությանը, թե հակառակը՝ այն վնասում է
Պանիրը հայտնի մթերք է, որը շատերն են սիրում: Սորտերի հսկայական բազմազանությունը օգնում է զարդարել տոնական սեղանը նման նախուտեստով, ինչպես նաև պատրաստել համեղ ուտեստներ՝ օգտագործելով այս բաղադրիչը։
Բայց նման մթերքների դեպքում դուք հաստատ չեք կարող չափազանցել այն:
Մասնագետները խորհուրդ են տալիս նվազեցնել դրա քանակությունը սննդակարգում կամ նույնիսկ ամբողջությամբ հրաժարվել դրանից։
Առաջին հերթին նշվում է, որ այն շատ ճարպեր ունի, այն կալորիական է։ Բացի այդ, մեծ քանակությամբ պանիրը, ըստ ուսումնասիրությունների, կարող է հրահրել 2-րդ տիպի շաքարախտ, սրտի հիվանդություն և միգրեն։
Հարկ է նաև հաշվի առնել, որ կաթնամթերքի շատ օգտագործումը կարող է առաջացնել ստամոքս-աղիքային խանգարումներ, ցան և ալերգիա:
Եթե դուք չեք ցանկանում ամբողջությամբ հրաժարվել ձեր սիրելի մթերքից, ապա խորհուրդ է տրվում նվազեցնել դրա քանակությունը սննդակարգում։ Ըստ մասնագետների՝ օրական 15 գրամից ավելի պանիր չի կարելի ուտել։