Թույլատրվում է արդյո՞ք հղիներին դափնու տերև օգտագործել․ Բժշկի պատասխանը

Դիտումներ 306

Թույլատրվում է արդյո՞ք հղիներին դափնու տերև օգտագործել․ Բժշկի պատասխանը

Դափնու տերեւը հայտնի համեմունք է, որը շատերը սովոր են ավելացնել տարբեր ճաշատեսակներում:


Միևնույն ժամանակ, քչերը գիտեն, որ այն ի վիճակի է դրականորեն բարելավել իմունիտետի վիճակը, ունի հակաբորբոքային հատկություններ:
Բացի այդ, այն ազատում է մաշկային և այլ խնդիրներից:

 



Սակայն ռադիոյին տված հարցազրույցի ժամանակ բժիշկ Անդրեյ Ստեպենսկին խոստովանել է, որ համեմունքը բացասաբար է ազդում հղիների վիճակի վրա։
Պետք է հիշել որոշ հակացուցումների մասին.


«Ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի պեպտիկ խոցը դափնու տերև ընդունելու հակացուցում է, քանի որ այս համեմունքը կարող է գրգռել լորձաթաղանթները։ 



Հղիության ընթացքում դափնու տերևները չի կարելի մեծ քանակությամբ օգտագործել»,- մամուլի հետ զրույցում հավելեց Ստեպանսկին։
Բացի այդ, եթե ցանկանում եք կանխել առողջական խնդիրները, ապա նախքան սննդի մեջ դափնու տերեւ ավելացնելը, ավելի լավ է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։

 



Ամենաընթերցվածը