Թույլատրվում է արդյո՞ք հղիներին դափնու տերև օգտագործել․ Բժշկի պատասխանը
Դափնու տերեւը հայտնի համեմունք է, որը շատերը սովոր են ավելացնել տարբեր ճաշատեսակներում:
Միևնույն ժամանակ, քչերը գիտեն, որ այն ի վիճակի է դրականորեն բարելավել իմունիտետի վիճակը, ունի հակաբորբոքային հատկություններ:
Բացի այդ, այն ազատում է մաշկային և այլ խնդիրներից:
Սակայն ռադիոյին տված հարցազրույցի ժամանակ բժիշկ Անդրեյ Ստեպենսկին խոստովանել է, որ համեմունքը բացասաբար է ազդում հղիների վիճակի վրա։
Պետք է հիշել որոշ հակացուցումների մասին.
«Ստամոքսի կամ տասներկումատնյա աղիքի պեպտիկ խոցը դափնու տերև ընդունելու հակացուցում է, քանի որ այս համեմունքը կարող է գրգռել լորձաթաղանթները։
Հղիության ընթացքում դափնու տերևները չի կարելի մեծ քանակությամբ օգտագործել»,- մամուլի հետ զրույցում հավելեց Ստեպանսկին։
Բացի այդ, եթե ցանկանում եք կանխել առողջական խնդիրները, ապա նախքան սննդի մեջ դափնու տերեւ ավելացնելը, ավելի լավ է խորհրդակցեք ձեր բժշկի հետ։