Արդյո՞ք խնձորը պետք է ուտել կեղևով, թե առանց դրա
Խնձորի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ մանրաթելեր, վիտամիններ, պաշտպանում է քաղցկեղից, և սա դեռ ամենը չէ։
Խնձորի կեղևը պարունակում է բազմաթիվ տարբեր օգտակար բաղադրիչներ, և սա է պատճառը, որ չպետք է խնձորն օգտագործելուց առաջ կեղևազատել։
Ընդհանուր խնձորը պարունակում է միջինը 4,4 գ մանրաթել, իսկ առանց կեղևի արժեքը նվազում է մինչև 2,1 գ:
Կեղևը պարունակում է բազմաթիվ վիտամիններ։
Ամբողջ խնձորը պարունակում է 8,4 մգ վիտամին C և 98 մգ վիտամին A: Երբ հեռացնում ենք կեղևը, այդ արժեքները նվազում են մինչև 6,4 մգ վիտամին C և 61 վիտամին A:
Խնձորը կպաշտպանի ձեզ միայն այն դեպքում, եթե դրանք օգտագործեք կեղևով:
Խնձորի կեղևը կանխում է քաղցկեղի միացությունները, որոնք ընդհանուր առմամբ հայտնի են որպես տրիտերպենոիդներ և հայտնաբերված են կեղևի մեջ, կարող են արգելակել կամ սպանել քաղցկեղի բջիջները: Այս միացությունները լավագույնս հարմար են լյարդի, հաստ աղիքի և կրծքագեղձի քաղցկեղի դեմ պայքարելու համար: