Արդյո՞ք սառնարանում հնացած սնունդը հրահրում է քաղցկեղի զարգացումը, թե սա պարզապես միֆ է
Սառնարանում շատ երկար պահվող մթերքները կարող են ուռուցքաբանության պատճառ դառնալ։
Այս մասին հայտարարել է վիրաբույժ Իվան Կարասևը։
Ինչպես նշել է բժիշկը, որոշ մարդիկ սովոր են դեն չգցել ուտելիքը, որն արդեն սկսել է փչանալ։
Օրինակ՝ կտրում են հացի կամ պանրի մի մասը, որտեղ արդեն բորբոս է հայտնվել։
Բայց պետք է հիշել, որ նման մթերքն արդեն լիովին թունավոր է:
Բացի այդ, դուք չեք կարող ուտել երշիկեղեն, որոնք ժամկետանց են։ Վտանգավո՞ր է։
Նույնիսկ եթե մթերքները տապակված է, սնկերը դեռ մնում են, ջերմային բուժումը չի փրկում:
Պետք է հիշել, որ հնացած մթերքների օգտագործումը մեծացնում է քաղցկեղի զարգացման հավանականությունը։
Ինչպես բացատրեց բժիշկ Կարասևը, սնկերը, իհարկե, ուղղակիորեն քաղցկեղ չեն առաջացնում, բայց նվազեցնում են իմունիտետը, թունավորում օրգանիզմը։ Բացի այդ, վնասակար նյութերը կարող են կուտակվել և ոչնչացնել մարմինը ներսից: