Արդյո՞ք մրգերը կարող շաքարային դիաբետի պատճառ դառնալ, և էլ ինչո՞վ են դրանք վտանգավոր առողջության համար. ոչ բոլորը գիտեն այս մասին
Բոլոր դիետոլոգները մրգեր են ներառում այն մարդու սննդակարգում, ով հավատարիմ է առողջ սննդակարգին։
Բայց բուսական աղանդերը, չնայած իր բնականությանը, կարող է վնասել:
Տանտիրուհիների սեղաններին հազվադեպ են լինում արևադարձային մրգեր:
Որոշ հատապտուղներ և մրգեր ստամոքսում խմորում են հրահրում։
Սա հանգեցնում է փքվածության և տհաճ հետևանքների, եթե դրանց հետ ոգելից խմիչքներ խմեք:
Չի կարելի ցիտրուսային մրգեր ուտել նրանց, ովքեր ստամոքսի խնդիրներ ունեն։
Նրանց հյութը կարող է հրահրել գաստրիտի կամ խոցի սրացում։ Սոված փորին մրգեր ուտելը ոչ մեկի համար լավ չէ։
Ընդհանուր առմամբ, բոլոր մրգերը պարունակում են ֆրուկտոզա, որոնցից շատերը ավելացված քանակությամբ:
Այս հետքի տարրը երկու անգամ ավելի վտանգավոր է, քան գլյուկոզան:
Մրգերի անվերահսկելի օգտագործումը մեծապես մեծացնում է շաքարախտի վտանգը։ Խուսափեք չափազանց քաղցր մրգերից, որոնք արդեն հասունացել են և փափկել:
Բացի այդ, ֆրուկտոզան խոլեստերինի բարձր մակարդակի պատճառներից մեկն է։