Արդյո՞ք ամեն օր պաղպաղակ ուտելն ավելի վտանգավոր է, քան կարծում եք. բժիշկները բացահայտեցին տհաճ ճշմարտությունը

Դիտումներ 1280

Արդյո՞ք ամեն օր պաղպաղակ ուտելն ավելի վտանգավոր է, քան կարծում եք. բժիշկները բացահայտեցին տհաճ ճշմարտությունը

Ավելի շատ պաղպաղակ ուտելը կարող է մեծացնել լյարդի ոչ ալկոհոլային ճարպային հիվանդության ռիսկը: 

Հիվանդությունը կապված է լյարդի ֆունկցիայի խանգարման, այնպիսի խնդիրների առաջացման հետ, որոնք կարող են սպառնալ մարդու առողջությանն ու կյանքին:

 

 

Հետազոտողները պնդում են, որ կապը կարող է գոյություն ունենալ նաև այլ մթերքների համար՝ ենթադրելով, որ մարդու որակյալ սննդակարգը մեծ ազդեցություն ունի նրանց առողջության վրա։

 



Պաղպաղակը դասակարգվում է որպես ծայրահեղ վերամշակված մթերք, ուստի այս մթերքը կարող է պարունակել շատ կալորիաներ, ճարպեր և շաքար: 

 

 

Ուլտրամշակված մթերքներն ամենից հաճախ կապված են մի շարք առողջական խնդիրների հետ։

Դրանք կարող են առաջացնել 2-րդ տիպի շաքարախտի և սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման մեծ ռիսկ: 

 



Սննդային առաջարկությունների թվում կան առաջարկներ, որոնք մեզ խրախուսում են սահմանափակել շաքարի և ճարպերի ընդունումը: 

Շատ հավանական է, որ կարելի է ենթադրել, որ շատ պաղպաղակ ուտելը կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ առողջության վրա։

 



Ամենաընթերցվածը