Արդյո՞ք ամեն օր պաղպաղակ ուտելն ավելի վտանգավոր է, քան կարծում եք. բժիշկները բացահայտեցին տհաճ ճշմարտությունը
Ավելի շատ պաղպաղակ ուտելը կարող է մեծացնել լյարդի ոչ ալկոհոլային ճարպային հիվանդության ռիսկը:
Հիվանդությունը կապված է լյարդի ֆունկցիայի խանգարման, այնպիսի խնդիրների առաջացման հետ, որոնք կարող են սպառնալ մարդու առողջությանն ու կյանքին:
Հետազոտողները պնդում են, որ կապը կարող է գոյություն ունենալ նաև այլ մթերքների համար՝ ենթադրելով, որ մարդու որակյալ սննդակարգը մեծ ազդեցություն ունի նրանց առողջության վրա։
Պաղպաղակը դասակարգվում է որպես ծայրահեղ վերամշակված մթերք, ուստի այս մթերքը կարող է պարունակել շատ կալորիաներ, ճարպեր և շաքար:
Ուլտրամշակված մթերքներն ամենից հաճախ կապված են մի շարք առողջական խնդիրների հետ։
Դրանք կարող են առաջացնել 2-րդ տիպի շաքարախտի և սրտանոթային հիվանդությունների զարգացման մեծ ռիսկ:
Սննդային առաջարկությունների թվում կան առաջարկներ, որոնք մեզ խրախուսում են սահմանափակել շաքարի և ճարպերի ընդունումը:
Շատ հավանական է, որ կարելի է ենթադրել, որ շատ պաղպաղակ ուտելը կարող է բացասական ազդեցություն ունենալ առողջության վրա։