Ապուրի մեջ երբեք չավելացնեք ՍԱ
1. Սպիտակ ալյուր
Ալյուրն ամենավտանգավոր բաղադրիչներից է: Դրանով ապուրի սննդային արժեքը չի փոխվի, միայն դատարկ կալորիաներ կստանաք:
2. Արգանակի խորանարդեր
Դրանք պարունակում են ոչ միայն առողջության համար վտանգավոր նատրիումի գլուտամատ, այլև արհեստական ներկանյութեր, որոնք բացասաբար են ազդում ամբողջ օրգանիզմի վրա:
3. Հյութ
Ապուրի բույրը բազմազան դարձնելու համար օգտագործվող բանջարեղենային հյութերը շաքար և անօգուտ կալորիաներ են պարունակում, ուստի միայն թարմ բանջարեղեն ավելացրեք:
4. Աղի արգանակ
Խանութի արգանակը քիչ կալորիաներ է պարունակում, բայց հսկայական քանակությամբ աղ, որը բարձրացնում է ճնշումը, այտուց և որովայնի փքվածություն է առաջացնում: Մի օգտագործեք աղի արգանակի պատրաստուկներ: Ինքնուրույն ապուր պատրաստեք:
5. Գետնանուշի կարագ
Գետնանուշի մածուկը պարունաում է շատ շաքար և տրանսճարպեր, որոնք վնասում են սրտին և լայնացնում են իրանը: Միայն բնական ընկույզի յուղ օգտագործեք:
6. Եգիպտացորենի հաց
Օրգանիզմի համար լավագույն մթերքը չէ: պարունակում է շատ ճարպ և կալորիաներ, ուստի ավելի լավ է՝ չիլին աղցանի հետ ուտել:
7. Մակարոնեղեն
Վերամշակված ցորենը ոչ մի օգտակար նյութ չի պարունակում: Հրաշալի այլընտրանք կլինեն ամբողջական հատիկեղենով մակարոնը կամ ցուկկինիով սպագետին, որոնք շատ բջջանյութ և սպիտակուց են պարունակում:
8. Սպիտակ բրինձ
Բրինձը նույնպես անօգուտ ածխաջրերի աղբյուր է: Գարին կամ շագանակագույն բրինձն ավելի հաջող տարբերակներ կլինեն:
9. Պահածոյացված բանջարեղեն
Ոչ մի օգտակար նյութ չեն պարունակում: Դրանք հագեցած են աղով և համի ուժեղացուցիչներով, որոնք հանգեցնում են ստամոքսի խանգարման: Միայն թարմ բանջարեղեն օգտագործեք:
10. Տոմատի սոուս
Խանութի սոուսը շատ շաքար է պարունակում: Տոմատի վնասակար սոուսը փոխարինեք թարմ լոլիկով կամ տնային տոմատի հյութով:
11. Աղ
Չափից շատ աղ մի օգտագործեք:
12. Շաքարավազ
Գոնե սահմանափակեք դրա օգտագործումը: