Ի՞նչ կապ ունեն սուրճը և քաղցկեղը․ Արդյո՞ք սուրճը նվազեցնում է քաղցկեղի առաջացման վտանգը
Հանրաճանաչ «հակաբորբոքային» ըմպելիքը, որը շատերը սովոր են ամեն օր եփել, կարող է նվազեցնել քաղցկեղի առաջացման վտանգը։
Խոսքը անուշաբույր սուրճի մասին է, որը կա շատ խոհանոցներում։
Սրանով նման ըմպելիք խմելու առավելություններն այսքանով չեն ավարտվում։
Այն դրական է ազդում մարդու հուզական վիճակի վրա, ինչպես նաև բարելավում է տրամադրությունը։
Բացի այդ, ինչպես նշում են գիտնականները, մեկ այլ վերջին հետազոտություն, որին մասնակցել է մոտ կես միլիոն մարդ, հաստատել է, որ սուրճի կանոնավոր և չափավոր օգտագործումը դրական ազդեցություն է ունենում սրտի և արյան անոթների վրա, ինչը նշանակում է, որ դա հանգեցնում է կյանքի տևողության ավելացման:
Միաժամանակ, ինչպես նշում են մասնագետները, չպետք է օշարակներ, շաքարավազ և այլ մթերքներ ավելացնել անուշահոտ ըմպելիքին։ Այն պետք է մաքուր լինի:
Գիտնականներն ընդգծել են, որ առանց կոֆեինի, աղացած և լուծվող սուրճը կարող են նվազեցնել մահվան վտանգը համապատասխանաբար 14%, 27% և 11%-ով։
Սեւ կազդուրիչ ըմպելիքը կարող է կյանքի տեւողությունը երկարացնել 5-ից 10 տարի։