Մեծահասակների համար ամենաօգտակար մթերքը սա է
Կենսաթոշակային տարիքի մարդիկ պետք է ավելի պատասխանատու լինեն սննդի ընտրության հարցում.
Առանձնահատուկ ուշադրություն պետք է դարձնել յուղերին։ Ցանկալի է նախապատվությունը տալ կտավատի սերմին, ասել է սննդաբան Ելենա Սոլոմատինան։
Նա նշեց, որ նման մթերքը պարունակում է ավելի շատ օմեգա-3 պոլիչհագեցած ճարպաթթուներ, որոնք կանխում են աթերոսկլերոզի զարգացումը, բարելավում են սրտի աշխատանքը և նվազեցնում բորբոքումները։
Արդյունքում պարզվում է, որ կտավատի յուղը կանխում է ինսուլտներն ու սրտի կաթվածները։
Բացի այդ, հարկ է նշել, որ օմեգա-3-ն անհրաժեշտ է ուղեղի համար։
Նաև այն դրականորեն է ազդում հոդերի վիճակի վրա։
Սոլոմատինան հավելել է, որ այս տարրը ճնշում է սթրեսի հորմոնների աշխատանքը։ Արդյունքում ջղայնությունը հանվում է։
«Բավական է միայն կտավատի յուղ ավելացնել սննդակարգին, և հուզական շարժունակությունը կնվազի»,- մասնագետի խոսքերն է: