Ամենահզոր հակաօքսիդանտ մթերքները, որոնք հիմա հարկավոր են բոլորին

Դիտումներ 406

Ամենահզոր հակաօքսիդանտ մթերքները, որոնք հիմա հարկավոր են բոլորին

Բոլորը լսել են հակաօքսիդանտների մասին: Բոլորը գիտեն, որ այդ նյութերն օգտակար են, որ հենց նրանք են կանխում ծերացման գործընթացների վաղ սկիզբը։

Բայց դրանք կարեւոր են ոչ միայն գեղեցկության, այլեւ առողջության համար։ Նրանք թույլ են տալիս տարբեր հյուսվածքներին շարունակել կատարել իրենց գործառույթը, ինչի շնորհիվ երկար տարիներ պահպանվում է լավ առողջությունը։

Հակաօքսիդանտներ ստանալու համար հարկավոր է փոխել սննդակարգը։ Այս միացությունները հայտնաբերված են մի քանի մթերքներում՝ հատկապես մեծ քանակությամբ:

 

Հատապտուղներ

Դրանցից առանձնանում են կտտկենի ու լոռամիրգ։ Դրանք պարունակում են մեծ քանակությամբ անտոցիաններ, որոնք ամրացնում են արյունատար անոթների պատերը։

Դրա շնորհիվ հյուսվածքները լավ են մատակարարվում արյունով, նրանց մատակարարվում է բավարար քանակությամբ թթվածին։ Նրանք շարունակում են լավ կատարել իրենց գործառույթը։

 

 

Ընդեղեն

Նրանցից ոչ բոլորն են օգտակար բաղադրության մեջ հակաօքսիդանտների քանակի առումով։ Պեկանը և ընկույզը 2 անգամ ավելի շատ հակաօքսիդանտներ են պարունակում, քան գետնանուշը, նուշը և պիստակը։



Լոբազգիներ

Լոբազգիների ցանկից առաջին տեղում լոբին էր։ Կարելի է ուտել սև, կարմիր, վարդագույն և սպիտակ լոբի։ Այն ամեն դեպքում կունենա հակաօքսիդանտ հատկություն։ Նրա պատրաստման ձևը նույնպես ոչինչ չի փոխում։

Կոճապղպեղ

Վերջին տարիներին կոճապղպեղի արմատը դարձել է բոլորի սիրելին, ովքեր որոշում են կորցնել այդ ավելորդ կիլոգրամները։

 

 

Այն արագացնում է նյութափոխանակությունը, արագացնում նիհարելու գործընթացը։

Միաժամանակ այն նաեւ պաշտպանում է օրգանիզմը թունավոր նյութերից, թույլ չի տալիս դրանց կուտակումը։ Գաղտնիքն այն է, որ կոճապղպեղը խթանում է նրանց դուրսբերումը։



Սխտոր

Շատերին է հայտնի նրա հակասնկային և հակավիրուսային ազդեցությունը։ Իսկ ազատ ռադիկալների դեմ պայքարելու ունակությունը հնարավոր է նրանում ալիցինի բարձր պարունակության շնորհիվ։

Այս նյութը թույլ չի տալիս, որ առողջ բջիջները վնասվեն, ինչի պատճառով նրանք չեն վերականգնվում, մնում են անձեռնմխելի և կատարում են իրենց գործառույթը։

 

Բրոկկոլի

Բուսական մթերքներին հավասար պայմաններում կլինեն բրոկկոլին և կարմիր կաղամբը, որոնք պարունակում են լյուտեինի բարձր կոնցենտրացիաներ։

 

Այս բոլոր մթերքները պետք է ներառվեն սննդակարգում։ Այս դեպքում առողջական լուրջ խնդիրներ չեն առաջանա։



Ամենաընթերցվածը