Ամենահամեղ հացը, որ երբևէ կերել եմ․ Գաղտնի բաղադրատոմս, որը կարող եք պատրաստել տան պայմաններում

Դիտումներ 265

Ամենահամեղ հացը, որ երբևէ կերել եմ․ Գաղտնի բաղադրատոմս, որը կարող եք պատրաստել տան պայմաններում

Բաղադրամասեր

  • 600 գ ալյուր,

  • 100 գ շաքարավազ,

  • 500 մլ ջուր,

  • 30 գ խմորիչ,

  • 2 հատ ձու,

  • 125 մլ ձեթ,

  • աղ

Տնական հաց

 



Պատրաստման եղանակը

  • Ալյուրը խառնել ջրի հետ, ավելացնել խմորիչը, շաքարավազը, ձուն և աղը։ Խմորը հունցել։ Խմորի վրա ավելացնել ձեթ։ 2 ժամ պահել տաք տեղում։

  • Ձեռոցի թավան նախապես պատել աղով։ Լցնել խմորը և սպասել մինչև հավասարաչափ տարածվի։ Դնել ջեռոցում, թխել 35-40 րոպե 180 աստիճանում։

  • Ջեռոցից հանելուց հետո դնել թաց կտորի վրա և պահել մի քանի րոպե, որից հետո շրջել թավան։ Հացը մատուցել տաք վիճակում։



Ամենաընթերցվածը