Ամենադաժան վարակները նույնիսկ հեռանում են օրգանիզմից այս հրաշալի բնական փոշու շնորհիվ

Դիտումներ 1749

Ամենադաժան վարակները նույնիսկ հեռանում են օրգանիզմից այս հրաշալի բնական փոշու շնորհիվ

Հելիկոբակտերի, սալմոնելոզի, որովայնային տիֆի, խոլերայի և այլ բակտերիաների, և նույնիսկ մակաբույծների հարուցիչները, վերանում են նռան կեղևի ջրային լուծույթի կամ փոշու թուրմի շնորհիվ: Եվ դա տեղի է ունենում արագ` մեկ շաբաթվա ընթացքում:

 

 

Նռան կեղեւի այլ օգտակար հատկություններ.
Հայտնի է, որ Հիպոկրատը բուժել է կտրած-ծակած վերքերը այս թուրմով։ Վերքի վրա դրել են մաքուր (բամբակե) կտոր, որը նախապես խոնավացրել են նռան չոր կեղևի ջրային թուրմի մեջ։ Այս կտորը մշտապես խոնավ էր պահվում, մինչև վերքը լավացավ։

 



Նռան կեղևը վիտամին C-ի ամենահարուստ աղբյուրներից մեկն է: Այն հարմար է բոլոր տեսակի արյունահոսությունների և թութքի սրացումների դադարեցման համար. 8 գ չոր կեղևի փոշին (մոտ մեկ թեյի գդալ) նոսրացնում են սենյակային ջերմաստիճանի ջրով և դառնում է մածուկ:

 


Ընդունում են առավոտյան և երեկոյան, մինչև ինքնազգացողությունը լավանա, կեղևը, մանրացված մինչև փոշու վիճակ, խառնում են ջրի հետ և հազալիս այս բաղադրությամբ լվանում են կոկորդը։ Նաև հազալու ժամանակ կարելի է հիմալայան վարդագույն աղով հաբեր պատրաստել։ 8 մասի մանրացված նռան կեղևների համար վերցրեք 1 բաժին աղ։ Ավելացրեք այնքան ջուր, որպեսզի ստացվի խիտ մածուկ: Բաժանել այն փոքրիկ գնդիկների մեջ։ Ընդունեք դրանք մեկ առ մեկ օրը 3 անգամ (պետք է լուծեք բերանում):
Երեխայի հազի դեպքում դուք կարող եք թույլ տալ, որ երեխան բերանի մեջ պահի սովորական չորացած կեղևը:

 



Ինչպե՞ս պատրաստել նռան փոշի:
Հեռացրեք նռան կեղևի ներքին սպիտակ մասը՝ դա դառն է։ Բայց մի շտապեք այն դեն նետել։ Հաջորդը, ես ձեզ կասեմ, թե ինչու: Կեղևները չորացրեք արևի տակ կամ բանջարեղենի և մրգերի համար նախատեսված հատուկ չորանոցում։ Մանրացրեք մսաղացով կամ բլենդերով: Տեղադրել լույսից պաշտպանված տարայի մեջ (օրինակ՝ մուգ ապակե շշի) և դնել զով տեղում։

Հիմա վերադառնանք նռան կեղևների ներսին՝ սպիտակ թաղանթներին։ Հնդիկ բժիշկներն օգտագործում են այս միջոցը մրսածության բուժման համար։ Դուք կարող եք պարզապես ուտել դրանք, կամ կարող եք չորացնել և ավելացնել թեյի մեջ, երբ հազում եք և ջերմություն ունեք:

 



Ամենաընթերցվածը