Ահա թե ինչու է տնական կաթը վտանգավոր. Սննդաբանը պատմել է կաթի վտանգավորության մասին

Դիտումներ 1049

Ահա թե ինչու է տնական կաթը վտանգավոր. Սննդաբանը պատմել է կաթի վտանգավորության մասին

Կաթի և կաթնամթերքի օգուտները չեն կարող նկատելի չլինել: Կաթը կարող է կատարելապես հագեցնել քաղցը։ Ի դեպ, մեկ լիտր կաթը համարժեք է 500 գրամ տավարի մսի։
Կաթի պաստերիացումը տեղի է ունենում պաթոգեն օրգանիզմները հեռացնելու համար: Նույնիսկ փոշի կաթը նույնպես լիարժեք կաթ է, բայց դրանից խոնավությունը հանվել է։

 



Ի դեպ, կաթի փոշու փաթեթավորման վրա քիչ մարդիկ են կարդում պատրաստման եղանակը, ինչի պատճառով էլ արդյունքը նույն կաթնամթերքը չէ։

Պաստերիզացված և թարմ կաթի համային որակներն իսկապես տարբեր են, բայց կովի կաթն ունի իր նրբությունները։ Կա այնպիսի տարբերակ, որ կթելու ժամանակ թարախը կարող է մտնել թարմ կաթի մեջ։
 



Այսպիսով, խանութից գնված կաթը լիովին վերացնում է այս հնարավորությունը, քանի որ այն անցնում է բազմաթիվ ստուգումների: Մինչդեռ գյուղերի տատիկները կարող են չհետևել նման նրբություններին։



Ամենաընթերցվածը