Ահա թե ինչպես կարելի է օգտագործել դդմի սերմերը՝ ազատվելու մակաբույծներից, խոլեստերինից, տրիգլիցերիդներից, շաքարախտից, փորկապությունից և այլն
Դդմի սերմերի դեղագործական օգտագործումը տարածված է շատ ժողովուրդների շրջանում, քանի որ Չինաստանում նրանց հնագույն դեղամիջոցներից մեկն է ամենաիմաստուն և արդյունավետ:
Դդմի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն հատկապես շագանակագեղձի և միզուղիների համակարգի հիվանդությունների դեպքում։
Դդմի օշարակ ասթմայի, հազի և բրոնխիտի բուժման համար․
Բաղադրություն․
60 գրամ դդմի սերմեր
2 ճաշի գդալ բնական մեղր
200 մլ ջուր
20 կաթիլ պրոպոլիսի սպիրտային թուրմ
Բոլոր բաղադրիչները խառնում ենք բլենդերի մեջ մինչև հարթ զանգված ստանաք: Ընդունել 1 թեյի գդալ օրական 5 անգամ։ Այն կարող են օգտագործել 2 տարեկանից բարձր երեխաները, սակայն 2-ից 7 տարեկան հասակում դոզան պետք է կրճատվի մինչև կիսով չափ
Դդմի սերմերի ալյուր խոլեստերինի, տրիգլիցերիդների, շաքարախտի և փորկապության համար․
Բաղադրություն․
Դդմի սերմերը թողեք մի քանի ժամ ջրի մեջ և լվացեք։ Այնուհետև չորացրեք սենյակային ջերմաստիճանում։ Չորացրած սերմերը լցնել բլենդերի մեջ և մանրացնել այնքան, մինչև ստացվի նուրբ փոշի։
Պահպանեք ալյուրը կափարիչով տարայի մեջ։ Առաջարկվող չափաբաժինը օրական 3 ճաշի գդալից ոչ ավելի է: Այս ալյուրը կարելի է ավելացնել պատրաստի ապուրների, աղցանների և աղանդերի մեջ։