Ահա 5 պատճառ, թե ինչու պետք է կիտրոնի կեղև ուտել՝ այն դեն նետելու փոխարեն

Դիտումներ 652

Ահա 5 պատճառ, թե ինչու պետք է կիտրոնի կեղև ուտել՝ այն դեն նետելու փոխարեն

1. Դետոքսացնում է օրգանիզմը
Առողջապահության շատ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս չորացրած կիտրոնի կեղևը մանրացնել փոշու՝ մածուկ պատրաստելու համար և կիրառել այն պզուկների և մաշկի այլ վնասվածքների դեմ:

 


2. Պայքար քաղցկեղի և հիվանդությունների դեմ 
Կիտրոնի կեղևում հայտնաբերվել են հակաքաղցկեղային միացություններ, որոնք օգնում են կանխարգելել և պայքարել հիվանդությունների դեմ: 

 



3. Թարմացնում է շունչը
Կիտրոնը համարվում է լավագույն ալկալային մթերքներից մեկը, որը հիանալի է pH մակարդակը հավասարակշռելու համար և օգնում է վերացնել բերանի տհաճ հոտը: 

4. Նորմալացնում է մարսողական համակարգը

 


Կիտրոնի կեղևը ծառայում է մարսողական համակարգի կայունացմանը։ 
Օրինակ, կիտրոնի կեղևը կարող է.
Սպանել օրգանիզմում ճիճուները
Բարելավել աղիքների կանոնավորությունը
Հավասարակշռել pH մակարդակը

 



5. Բարելավում է նյութափոխանակությունը
Պեկտինը, որը պարունակվում է կիտրոնի կեղևում, սովորաբար օգտագործվում է նյութափոխանակության խթանման և քաշի կորստի գործընթացն արագացնելու համար:

Այսպիսով, ինչու չսկսել կիտրոնի կեղև ավելացնել ձեր ամենօրյա սննդակարգում: 
 



Ամենաընթերցվածը