Ահա 5 պատճառ, թե ինչու պետք է կիտրոնի կեղև ուտել՝ այն դեն նետելու փոխարեն
1. Դետոքսացնում է օրգանիզմը
Առողջապահության շատ մասնագետներ խորհուրդ են տալիս չորացրած կիտրոնի կեղևը մանրացնել փոշու՝ մածուկ պատրաստելու համար և կիրառել այն պզուկների և մաշկի այլ վնասվածքների դեմ:
2. Պայքար քաղցկեղի և հիվանդությունների դեմ
Կիտրոնի կեղևում հայտնաբերվել են հակաքաղցկեղային միացություններ, որոնք օգնում են կանխարգելել և պայքարել հիվանդությունների դեմ:
3. Թարմացնում է շունչը
Կիտրոնը համարվում է լավագույն ալկալային մթերքներից մեկը, որը հիանալի է pH մակարդակը հավասարակշռելու համար և օգնում է վերացնել բերանի տհաճ հոտը:
4. Նորմալացնում է մարսողական համակարգը
Կիտրոնի կեղևը ծառայում է մարսողական համակարգի կայունացմանը։
Օրինակ, կիտրոնի կեղևը կարող է.
Սպանել օրգանիզմում ճիճուները
Բարելավել աղիքների կանոնավորությունը
Հավասարակշռել pH մակարդակը
5. Բարելավում է նյութափոխանակությունը
Պեկտինը, որը պարունակվում է կիտրոնի կեղևում, սովորաբար օգտագործվում է նյութափոխանակության խթանման և քաշի կորստի գործընթացն արագացնելու համար:
Այսպիսով, ինչու չսկսել կիտրոնի կեղև ավելացնել ձեր ամենօրյա սննդակարգում: