Ալկալային մթերքներ, որոնք պայքարում են քաղցկեղի, շաքարախտի և սրտի հիվանդությունների դեմ
Մարմնի pH-ի պատշաճ մակարդակը կարևոր է մեր առողջության համար: Եթե մենք ցանկանում ենք պահպանել մեր օրգանիզմի ճիշտ աշխատանքը, ապա pH-ի մակարդակը պետք է լինի 7,4-ի սահմաններում:
Աճող ինդուստրիալիզացիան հանգեցրել է CO2-ի ավելացման՝ դրանով իսկ իջեցնելով pH-ը 8,2-ից մինչև 8,1, ինչը բացասական ազդեցություն է թողնում կյանքի վրա:
Ալկալային դիետան բաղկացած է բնական մթերքներից և բանջարեղենից ստացված սնուցիչների վրա: Այս դիետան չափազանց օգտակար է.
Այսպիսով, ձեզ ենք ներկայացնում ալկալային մթերքների ցանկը , որոնք կարող եք ներառել ձեր սննդակարգում։
Կտավատի սերմերը հակաբորբոքային հատկություն ունեն։ Բացի այդ, նրանք ունեն վիտամին E-ի և մանրաթելերի առատություն:
Ձիթապտղի յուղը հարուստ է վիտամին E-ով և չհագեցած ճարպերով: Այն կարող է օգտագործվել որպես ցանկացած սննդակարգի հավելում։
Հատապտուղները պարունակում են հակաօքսիդանտներ և մանրաթելեր, որոնք դրանք դարձնում են ամենաառողջ մրգերից մեկը։
Բջջանյութի և ջրի առատության շնորհիվ սեխն օժտված է օրգանիզմը խոնավացնելու և աղեստամոքսային տրակտի դետոքսիկացման ունակությամբ:
Այլ մթերքներ, որոնք պետք է ներառվեն ալկալային դիետայի ժամանակ
Նախորդ ալկալային մթերքների հետ պետք է ներառել նաև հետևյալ մթերքները.
Բանջարեղեն՝ մանանեխ, սոխ, սունկ, լոլիկ, ճակնդեղ, ծաղկակաղամբ, նեխուր, գազար, բրոկկոլի, դդում, պղպեղ, ոլոռ, բողկ, դանդելիոն, սմբուկ, սխտոր, կանաչ լոբի, կանաչ ոլոռ, վարունգ, սպանախ.
Մրգեր ՝ մանդարին, լոլիկ, արևադարձային մրգեր, սալոր, ձմերուկ, խաղող, գրեյպֆրուտ, սեխ, կիտրոն, լայմ, խնձոր, ծիրան, ավոկադո, բանան, կեռաս, նարինջ, դեղձ, տանձ, արքայախնձոր:
Ալկալիզացնող համեմունքներ՝ ծովի աղ, բոլոր խոտաբույսերը, կոճապղպեղ, դարչին, կարրի, չիլի:
Հեղուկ՝ հանքային ջուր, խնձորի քացախ, թարմ մրգային հյութ, պրոբիոտիկ կուլտուրաներ: