8 անհավանական պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն գիշեր նեխուր ուտել. Արդեն նեխուրն իմ ամենօրյա սննդակարգում է

Դիտումներ 980

8 անհավանական պատճառ, թե ինչու պետք է ամեն գիշեր նեխուր ուտել. Արդեն նեխուրն իմ ամենօրյա սննդակարգում է

Երբ մենք խոսում ենք առողջ սննդի, հատկապես բանջարեղենի և մրգերի մասին, մեզանից շատերը անմիջապես մտածում են խնձորի, կիտրոնների, սպանախի և լոլիկի մասին: Բայց ոչ այնքան հաճախ նեխուրի մասին:

Այնուամենայնիվ, նեխուրը աներևակայելի առողջարար բանջարեղեն է, որը կարող է ապահովել առողջության օգուտների անվերջ ցուցակ:

 


Նեխուրն օգնում է մարսողությանը. որոշ մարդիկ նեխուրի համը նկարագրում են որպես «խրթխրթան ջուր», և դա, անշուշտ, օգնում է մարսողությանը: Այն ջրի հարուստ աղբյուր է, որը չլուծվող մանրաթելի հետ միասին կարգավորում է կղանքը։ Խորհուրդ՝ փորլուծության դեպքում խուսափեք նեխուր ուտելուց, քանի որ այն ունի հզոր միզամուղ և մաքրող հատկություն։
 



Նեխուրը հանում է բորբոքումը։ Դրա օգտագործումը կազատի ձեզ պզուկներից, ասթմայից, հոդացավերից, ինչպես նաև թոքերի վարակներից։
Այն կարգավորում է ալկալային հավասարակշռությունը։ Նեխուրը կարգավորում է օրգանիզմի pH մակարդակի հավասարակշռությունը և կանխում է թթվայնությունը։
Նեխուրը նվազեցնում է արյան ճնշումը. այն պարունակում է ակտիվ միացություններ, որոնք հայտնի են որպես ֆտալիդներ, որոնք բարելավում են արյան շրջանառությունը, մինչդեռ հում նեխուրը նվազեցնում է արյան բարձր ճնշումը:

 


Նեխուրը բուժում է «վատ» խոլեստերինը. նեխուրը պարունակում է մի բաղադրիչ, որը հայտնի է որպես բուտիլֆտալիդ, որն ապահովում է համ և բույր, և այս բաղադրիչը նվազեցնում է վատ խոլեստերինը:
Այն աջակցում է աչքի առողջությանը: Նեխուրի ցողունը պարունակում է վիտամին A-ի ամենօրյա պահանջի մինչև 10%-ը, որը պաշտպանում է աչքերը տարիքային տեսողության դեգեներացիայից:
Նեխուրը նպաստում է նիհարելուն. Նեխուրի մեծ ցողունը պարունակում է ընդամենը 10 կալորիա, այնպես որ համարձակորեն ավելացրեք այն աղցանների և ապուրների մեջ:

 



Այն նվազեցնում է սթրեսը. նեխուրը հանգստացնում է նյարդային համակարգը մեծ քանակությամբ հանքանյութերի, հատկապես մագնեզիումի, ինչպես նաև եթերայուղերի շնորհիվ: 

Միշտ ընտրեք ուղղաձիգ նեխուրի ցողուններ, որոնք ճկվում են, երբ կռում են, թարմ, փխրուն տերևներով:
Նեխուրը լավագույնս շոգեխաշած տարբերակն է. այս կերպ այն նույնպես պահպանում է իր համը և նույնիսկ իր սննդանյութերի 99%-ը:
Որքան մուգ է նեխուրի գույնը, այնքան համն ավելի ուժեղ և արտահայտիչ է:

 



Ամենաընթերցվածը