6 լավագույն մթերքները, որոնք պետք է ուտել, երբ փքված եք զգում
Փքվածություն առաջանում է, երբ ստամոքսը լցվում է հեղուկով կամ գազով: Այն սովորաբար առաջանում է բնական գործընթացի պատճառով, որը տեղի է ունենում մարսողության ժամանակ: Այնուամենայնիվ, ճիշտ սնվելու և առողջ ապրելակերպի դեպքում դուք հեշտությամբ կարող եք նվազեցնել փքվածությունը կամ վերջնականապես ազատվել դրանից:
Վարունգ (բնական միզամուղ)
Վարունգը հարուստ է հեղուկով և քիչ բջջանյութով, ինչը այն դարձնում է որովայնի համար կատարյալ մթերք: Նրանք ունեն միզամուղ հատկություն, որը կարող է նվազեցնել փքվածությունը:
Անանուխի թեյ
Անանուխի թեյն օժտված է աղիների մկանները թուլացնելու հատկությամբ՝ դրանով իսկ ազատելով հաստ աղիքի խնդիրներն ու գազերը: Այն կարող է նաև հանգստացնել աղիների բորբոքումները: Օգտագործեք անանուխի թեյ՝ հանգստանալու և մարսողական տրակտը հանգստացնելու և մկանների կծկումները վերացնելու տալու համար:
Սամիթ
Սամիթը խթանում է մարսողական ֆերմենտները և բարելավում սննդի շարժումը օրգանիզմի միջոցով՝ նվազեցնելու փքվածությունը, ռեֆլյուքսը և գազերը: Դուք կարող եք ուտել սերմերը, թեյ պատրաստել կամ օգտագործել դրանք ճաշ պատրաստելու համար:
Պապայա
Պապայան ունի մեղմ լուծողական ազդեցություն, որը կարող է թեթևացնել փորկապությունը և բարելավել աղիների աշխատանքը:
Մածուն
Ակտիվ բակտերիաներով մածունի ամենօրյա օգտագործումը կբարձրացնի բիֆիդոբակտերիաների և լակտոբակտերիաների քանակը, որոնք լավ բակտերիաներ են մարսողական տրակտում: Լավ բակտերիաները բարելավում են մարսողությունը և կանխում փքվածությունը: Խորհուրդ է տրվում օգտագործել յուղազերծ կամ ցածր յուղայնությամբ մածուն։ Ավելի լավ համ ստանալու համար դուք կարող եք թարմ մրգեր ավելացնել ձեր մածունին:
Բանան
Նատրիումով հարուստ մթերքները կարող են փքվածության պատճառ դառնալ։ Հետևաբար, կալիում-նատրիումի հավասարակշռված մակարդակը կարևոր է մարմնում հեղուկի պատշաճ հավասարակշռության համար: Նախաճաշին կարող եք ավելացնել բանանի կտորներ կամ այն օգտագործել որպես խորտիկ: