4 մթերք, որոնք կնվազեցնեն խոլեստերինը՝ սրտանոթային հիվանդությունների ռիսկը կնվազի
Խոլեստերինը նախկինում համարվում էր իսկական չարիք։ Հիմա սկսեցին բաժանել լավի ու վատի, սկսեցին պնդել, որ վերջինս վտանգավոր է։
Դրա մակարդակը տարբեր պատճառներով կարող է աճել, ինչը բացասաբար է անդրադառնում անոթների վրա: Այս դեպքում դրանց վրա կարող են ձևավորվել թիթեղներ, որոնք կխանգարեն նորմալ արյան հոսքին, կբարձրացնեն թրոմբոզի և այլ վտանգավոր հիվանդությունների զարգացման ռիսկը։
Անհրաժեշտ է նվազեցնել վատ խոլեստերինի մակարդակը, հարմարեցնել սննդակարգը դրա համար։ Այն նախ պետք է ներառի որոշ մթերքներ, որոնք ունեն ցանկալի ազդեցություն:
Խնձոր
Կան պեկտիններ, որոնք կապվում են լեղաթթուների հետ և խթանում խոլեստերինից սինթեզը: Վերջինիս մակարդակը սրա պատճառով նվազում է։
Եթե դուք ուտում եք խնձոր 6 շաբաթ, ապա կարող եք տեսնել, որ խոլեստերինի մակարդակի նվազում 30%-ով։
Սիսեռ
Այս մթերքը պարունակում է սապոնիններ, որոնք պարունակվում են նաև այլ հատիկներում: Այս նյութերը սննդի հետ եկող խոլեստերինի մոլեկուլները վերածում են չլուծվող միացությունների։ Դրանք չեն ներծծվում օրգանիզմի կողմից։ Սապոնինները կապվում են նաև լեղաթթուների հետ, մինչդեռ լյարդը սկսում է արտադրել նորերը։ Սպառվում է խոլեստերինի պաշարը։
Կոճապղպեղ
Այս մթերքը խթանում է օրգանիզմում լեղաթթուների առաջացումը, արագացնում այն։ Այն նման ազդեցություն է ունենում իր բաղադրության մեջ գինջերոլի առկայության շնորհիվ։
Նկատելի արդյունք ստանալու համար անհրաժեշտ է օրական 2 գրամ մթերք օգտագործել։ Այս խնդիրը հաղթահարելու համար կարող եք օգտվել ասիական խոհանոցից:
Կտավատի սերմ
Այն պետք է օգտագործվի 3 ամսվա ընթացքում։ Ամեն օր այն պետք է ընդունել 3 թեյի գդալ: Կտավատի սերմը պարունակում է լիգնաններ, որոնք ֆիտոէստրոգեններ են։
Այս բաղադրիչի առկայության շնորհիվ տղամարդիկ ընդգծված ազդեցություն կստանան խոլեստերինի իջեցման տեսքով։ Բայց աղջիկների մոտ ազդեցությունը կարող է չնկատվել, քանի որ նրանք ունեն բավականաչափ սեփական էստրոգեն։
Վատ խոլեստերինի մակարդակի բարձրացմամբ այս մթերքները պետք է ներառվեն սննդակարգում։ Այս դեպքում այս ցուցանիշը անշուշտ կնվազի։