15 րոպեում պատրաստեք այս համեղ կարկանդակները․ Երեք օր անընդմեջ պատրաստում եմ
Դիտումներ 515
Անհրաժեշտ բաղադրիչները.
- Կաթնաշոռ - 200գ
- Կեֆիր - 200գ
- Հավի ձու - 2 հատ
- Շաքարավազ - 50գ
- Աղ - 1/2 թ.գ
- վանիլի էքստրակտ - 1 ճ.գ
- Սոդա - 3/4 թ/գդ
- ալյուր - 150 գր
Ձվերը կոտրեք ամանի մեջ, ավելացրեք կեֆիր, կաթնաշոռ, շաքարավազ, աղ, վանիլի էքստրակտ։ Խառնում ենք։
Ալյուրն ու սոդան մաղել ամանի մեջ։ Խառնում ենք։ Խմորը պետք է հաստ լինի, ինչպես նրբաբլիթները։ Տապակը տաքացնում ենք, բուսայուղ ավելացնում։ Կրակը նվազեցնում ենք ամենացածրի։
Խմորը լցնում ենք ու հարթեցնում։ Կափարիչը փակեք և եփեք 5-6 րոպե թույլ կրակի վրա, այդ ժամանակ տորթը չի վառվի: Կափարիչը չենք բացում։
Հետո զգուշորեն շրջեք մյուս կողմը (ես ափսե եմ օգտագործում): Եփում ենք ևս 5-6 րոպե մյուս կողմից, մինչև կարմրեն: Կարկանդակ պատրաստ է։
Ամենաընթերցվածը