13 բնական միջոց, որոնք նոսրացնում են արյունը և կանխում արյան մակարդումը
Մարմնի յուրաքանչյուր օրգանի աշխատանքը կախված է արյան հոսքից, ուստի արյան մակարդումը լուրջ առողջական խնդիրներ է, որոնք կարող են հանգեցնել ավելի լուրջ բարդությունների :
Ահա տասներեք արյան նոսրացնող միջոցներ, որոնք կարող են օգնել ձեզ կանխել արյան մակարդումը.
Բնական հակաբիոտիկներ, ինչպիսիք են սխտորը, ձիթապտղի յուղը և սոխը:
Լոլիկ, որն արդյունավետորեն արգելակում է թրոմբոցիտների ագրեգացումը։
Խաղող (այն հարուստ է ֆլավոնոիդներով, ինչպիսիք են կեմպֆերոլը, կվերցետինը և միրիցետինը, որոնք ապահովում են արյան նոսրացման հզոր ազդեցություն):
Վիտամին E (կանխում է օքսիդացումը, ուստի ավելացրեք ավոկադոյի, կիվիի, նուշի, բրոկկոլիի օգտագործումը):
Օմեգա-3 ճարպաթթուներ (նվազեցնում են թրոմբոցիտների ակտիվությունը, իսկ ամենահարուստ աղբյուրները ընկույզն է, ձուկը և դդմի սերմերն են):
Քրքումը (դրա ակտիվ բաղադրիչը՝ կուրկումինը, աշխատում է արյան մակարդումը կանխելու համար):
Կոճապղպեղը (ացետիլսալիցիլաթթուն՝ ստացված սալիցիլատից, որը հայտնաբերված է արմատում, կարող է օգնել կանխել կաթվածները):
Գինկգո (նվազեցնում է ֆիբրինը, սպիտակուցը, որն աջակցում է արյան մակարդման առաջացմանը):
Վիտամին C (աջակցում է անոթների առողջությանը):
Հապալաս
Դարչին (Այս հայտնի համեմունքը պարունակում է կումարին, քիմիական նյութ, որը գործում է որպես հզոր հակամակարդիչ և նվազեցնում է արյան ճնշումը):
Ճակնդեղ (բարձր նիտրատներով, որոնք բարելավում են սրտի առողջությունը և նվազեցնում արյան մակարդումը):
Բացի այդ, ձեզ կարող են օգնել նաև հետևյալ ըմպելիքներն ու մթերքները.
Կայենյան պղպեղ (ունի արյունը նոսրացնող հզոր հատկություն՝ շնորհիվ սալիցիլատների մեծ քանակի):
Բանջարեղեններ, ինչպիսիք են հազարը, բրոկկոլին:
Մրգեր, ինչպիսիք են հատապտուղները, գրեյպֆրուտը, արքայախնձորը և նուռը:
Մուգ շոկոլադ
Ընկույզը, նուշը, պնդուկը, հնդկական ընկույզը, պիստակը և բրազիլական ընկույզը:
Խմիչքներ, ինչպիսիք են կանաչ թեյը, խաղողի հյութը, լոռամրգի հյութը և արքայախնձորի հյութը: